NOboss

Včera sme na dozvedeli zvláštnym spôsobom, že už nemáme riaditeľa.
Tak trochu sme to čakali a cez to všetko som bola s kolegami tak trochu zarazená.
Jeho odchod bol ohlásený prostredníctvom nášho kasiéra.
Pred tým, ako náš exBoss nasadol na jeho šedý scooter, odovzdal kľúč od kaviarne svojmu dlhoročnému priateľovi a nášmu kasierovi so slovami, že sa už nevráti.
Jeho "Ciao" medzi dverami mi znelo tak akosi ináč, ale nevenovala som tomu nejaký význam, nakoľko som počas jeho "tichého odchodu" venovala pozornosť šálkam, ktoré treba umyť a tak som mu síce otočená dala "Ciao".
www.beloverevolution.com
Na základe spôsobu, akým odišiel sa dá možno povedať, že odišiel čo najdôstojnejšie ako sa len dalo. Potupu, ktorú musel cítiť bola väčšia než tá, ktorá by sa dala priznať. Priešiel však o niečo viac, než len "post" v práci. Jeho Ego dostalo nakladačku takých rozmerov, ktoré sa nedajú zmerať.
Takmer dvojmetrový chlap sa v ten okamih zrazil v práčke a všetko mu bolo akési tesné, nepohodlné a tak zvláštne nespravodlivé. Necítil sa dobre vo vlastnej koži a ten nos, ktorý bol vzdy tak trochu ohnutý smerom dole v ten deň cítil gravitáciu viac, než kedykoľvek predtým.
Mala som niekoľkokrát na jazyku, ako mu poviem, že v ňom nie je žiadny boss, pretože "šéf" sa zachováva ináč. Bol opakom zachovania chladnej hlavy, niektoré momenty pripomínali histériu a nikdy nič nebola jeho chyba. Vždy víťazila jeho pozícia riaditeľa e jeho tak dlhodobo pestované ego.
Dnes, keď sa zobudil sa zobudil ako normálny človek. Myslím, že viac pokorný ako akokoľvek predtým. Na hnev už nebolo miesto.
Teraz je z neho chlap so statusom "nezamestnaný" a namiesto hľadania životopisov na internete na doplnenie personálu bude musieť klikať na kolonku "ponuky práce" a odoslať svoj vlastný životopis.
GoodLuck!

2 komentáre:

  1. ahhhh....tak výstižné, ...skvelé a tie prirovnania! rozmýšľala si niekedy nad napísaním knihy?? ak nie, myslím, že tento rok máš čo robiť:) autogram od Biondy by som rozhodne veľmi chcela!:) je to však na Tebe! ale v článku je toľko skvelých a vzácnych okamihov! Je to rozhodne lepšie, ako jeden /radšej nemenovaný/ román o...istom počte farby:) aspon tak to napíšem:D Neopakuješ stále tie isté slová, každý článok je vpodstate úplne o niečom inom, ale je to tak úžasné a úprimné! Je to tvoje rozhodnutie, ale myslím, že napísaním knihy....neviem, či vieš aj kresliť, ale to ako píšeš...máš obrovskú fantáziu a nápady. ak si teda ten typ, /čo ja teda nie som:D/, že vieš iečo navrhnúť, namaľovať, alebo ja neviem...tak by si to rozhodne do tej knižky mala dať! si skvelý a úžasný človek pre mňa, podľa toho, ako píšeš, takže ako si povedala, GOOD LUCK, túto vetu venujem ja Tebe, ale s tým, že ty už máš niečo úžasné pred sebou a máš to našliapnuté,...nie ako tvoj šéf:) ale nech sa každému darí, no nie:P krasny deň a veľa úspechov.....ak sa teda rozhodneš, daj nám vedieť;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. https://pbs.twimg.com/media/BI9-MI0CIAAaq3v.jpg

    OdpovedaťOdstrániť